Bez pěti hráčů základní sestavy odehráli fotbalisté Dynama proti Pardubicím dobré utkání a po bojovném výkonu nakonec zvítězili 2:0, když se trefili Táborský s Faldynou. Trenér Dynama František Cipro postavil do zápasu kombinovanou sestavu, která nezklamala a navíc dokázala vyválčit tři body i bez absentujícího Karla Poborského. Největší hvězdu druhé ligy nepustilo do utkání zranění úponu stehenního svalu.
S dostatečným časovým předstihem bylo na Střeleckém ostrově známo, že nebudou v pondělním zápase s Pardubicemi k dispozici Mrkvička, Homoláč, Němec, Belej a Pivoňka, přesto Jihočeši vstoupili do utkání s dalším nemilým překvapením. Ráno před zápasem nahlásil zdravotní komplikace i reprezentant Karel Poborský a trenér Dynama František Cipro musel narychlo lepit novou sestavu. Výsledkem změn bylo zařazení Jiřího Hrbáče, který se postavil na levý kraj zálohy a na pravé straně operoval místo Poborského Jaromír Plocek. Kvůli absenci Mrkvičky se do základní sestavy vešel také Ivo Táborský a zásadních změn doznala i čtyřčlenná obranná formace.

Slunečné počasí nad Střeleckém ostrově, které do ochozů přilákalo jen minimum nejvěrnějších fanoušků, nechávalo několik úvodních minut klidné i samotné hráče na hrací ploše. Nudnou úvodní pětiminutovku zakončil pohotovou střelou Vozábal, mířil ale těsně mimo. V následujících minutách se povedenými centry do vápna prezentovali Hrbáč s Plockem, útočníci Dynama však zatím nereagovali. Pasáž mezi desátou a dvacátou minutou přinesla pořádnou nudu a k vidění byla především hra mezi šestnáctkami. První pěkná akce zápasu přišla až v 22. minutě, kdy se z otočky pokoušel zakončit Táborský - brankář hostů byl ale na místě. O pár okamžiků později to zkoušel i Vozábal, jeho zblokovaná střela se ale ke Kubáskovi vůbec nedostala. Další pohlednou akci předvedli opět v 29. minutě domácí, na povedenou kolmou přihrávku Táborského na Plocka ale hostující obrana dobře zareagovala a druhý jmenovaný se ke střele nedostal.
Další krásnou třicetimetrovou přihrávku poslal na Hrbáče ve 38. minutě Vozábal, avšak debutant v A-týmu si následně neporozuměl s Burešem a celá akce vyzněla do vytracena. Když už se pomalu začínalo zdát, že první poločas skončí bez gólu, budějovičtí jednu ze svých akcí dotáhli do konce. Psala se přesně 43. minutě, kdy Burešův centr prodloužil hlavou Faldyna na Ivo Táborského, který se sám před brankáře Kubáskem nemýlil - 1:0. Po vstřelené brance se Dynamo nadechlo k dlouho očekávanému náporu, do konce první půle zbývalo ale málo času, a tak se skóre již nezměnilo. V nastaveném čase se ale hodně zlobili i hosté, kteří se dožadovali pokutového kopu za zákrok Skály - rozhodčí Příhoda ale zůstal v naprostém klidu.

Na začátku druhého poločasu to z poměrně velké dálky zkoušel Vozábal, jeho tvrdá a dobře mířená střela Kubáska hodně vystrašila, avšak zasahovat nemusel. Jediný střelecký Pardubic přišel v 53. minutě, kdy se po menším závaru ve vápně Dynama dostal ke střele ze sedmnácti metrů Krutý - brankář Filipko byl ale na připraven a tygřím skokem míč vyrazil. O necelou minutu později byl na druhé straně hřiště blízko ke gólu Plocek, který do branky usměrňoval centr Hrbáče, avšak i hostující brankář Kubásek byl na místě a reflexivním zákrokem další změnu skóre nepřipustil. Zatímco první poločas přinášel spíše poklidnou podívanou s minimem faulů, druhá část hry byla především okolo šedesáté minuty o poznání bojovnější a chvílemi byli k vidění tvrdé zákroky na obou stranách, které nakonec žlutě odnesl pouze Ivo Táborský.
Právě Táborský přidal v 74. minutě po rychlé akci Dynama druhou branku, která však nebyla k nevoli domácího publika pro milimetrový ofsajd uznána. Dalšího zápisu do statistik se Ivo Táborský přeci jen ale ještě dočkal. V 79. minutě totiž vybídl ke skórování dvojici Plocek - Faldyna a druhý jmenovaný neměl problém dorazit míč do poloodkryté branky - 2:0. V závěru zápasu využil trenér František Cipro možnosti trojího střídání a na hrací ploše se tak postupně objevili Leština, Mácha a Jasanský. Ani jeden z nich se ale již na žádné významnější akci nepodílel a utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácích...

Střely na branku

Související články

Preview: Další důležitá zkouška, na jih Čech přicestují Pardubice (29.4.2006)
Pozvánka trenéra: Kompletní nebudeme, ale třeba se tím více semkneme, věří trenér František Cipro (30.4.2006)
Online: Online reportáž (1.5.2006)
Ohlasy hráčů:„Pěkná akce, ne?“ usměje se při hodnocení druhé branky Ivo Táborský (1.5.2006)
Ohlasy trenérů: Vítězství si nesmírně cením, přikyvoval po zápase František Cipro (2.5.2006)

Hodnocení hráčů Dynama

Hodnocení redakce

Filipko - 7
Kladrubský - 8,5
Mezlík - 7
Skála - 6,5
Bureš - 7,5
Plocek - 7
Vozábal - 7
Dvořák - 7,5
Hrabáč - 7
Táborský - 8,5
Faldyna - 6 

Muž zápasu (podle fanoušků)

hlasujte na hlavní stránce...

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

František Cipro: "Bylo to kvalitní utkání z obou stran a já si ho moc vážím, protože s problémy, které nyní máme a které nás ještě dnes ráno potkaly, jsem z toho měl velké obavy. Respekt šel i ze hry Pardubic, která je velmi dobře organizována. A hlavně si myslím, že venku hrají lépe než doma. Vítězství si proto skutečně nesmírně cením a klobouk dolu před některými hráči. Hlavně před těmi, od kterých se to nejméně čekalo."

Martin Pulpit: "Co se týká naší hry, tak musí přiznat, že domácí vyhráli zaslouženě. V prvních pětadvaceti minutách jsme nebyli aktivní, nedotahovali jsme prostor za našimi útočníky, kteří někdy asi i zbytečně ten míč ztráceli. Právě v těchto minutách jsme ale domácí k žádné vyložené šanci nepustili. První branka zápasu padla ve 43. minutě po chybné rozehrávce Bakeše na Macháčka a soupeř nás tak potrestal gólem do šatny."