Zápas s rezervou Slavie se B-týmu Dynama příliš nevydařil. Mladíci Slavie naši juniorku viditelně zaskočili a od úvodních minut byli lepším týmem. Rychlý pohyb a okamžité napadání ze strany fotbalistů Slavie dělal B-týmu Českých Budějovic velké problémy. Ani jeden z gólmanů se při zápase viditelně nezapotil, Matúš Kozáčik se dokonce musel ve slávistické brance chvílemi nudit. Hosté si ale, na rozdíl od Dynama, dokázali vytvořit několik šancí, z nichž dvě skončily za Křížkovými zády.
Juniorku Dynama tentokrát mimo Zdeňka Křížka posílila dvojice David Homoláč, Václav Mrkvička. Problémy se zády nepustily na hřiště Tomáše Marušku, kapitánskou pásku si místo něj navlékl Jiří Peroutka. To trenér Luboš Kozel přivezl na jih Čech velice mladý kádr. Hned trojice fotbalistů ve slávistickém dresu měla v kolonce data narození ročník 1988.

Úvod zápasu se již tradičně nesl v duchu vzájemného oťukávání obou soupeřů. Snaha hrát fotbal byla od prvních minut přece jen patrnější na hostující Slavii. Fotbal hraný především na polovině hřiště mnoho šancí nepřinášel. Tu úvodní zaznamenal hostující Dočkal až ve 24. minutě. Příliš dlouho si ale rovnal míč na střelu, kterou nakonec namířil doprostřed Křížkovi brány. Ve 26. minutě předvedli hosté akci, kterou už dokázali gólově zakončit. Přímý volný kop vrátil do ohně jeden ze slávistických hráčů a hostující Borovský trknul míč do sítě – 0:1. Slavia v těchto chvílích hýřila aktivitou. Hned z dalšího útoku se sešívaní dožadovali pokutového kopu, rozhodčí byl jiného názoru. Krátce před odchodem do kabin se potom konečně do šance dostalo také Dynamo. Po Martínkově centru a Mrkvičkově přizvednutí pálil z úhlu Michal Mašát pouze do připraveného Kozáčika. Byl to první a zároveň také poslední zákrok slovenského gólmana proti přímé střele.

Ani po přestávce se vývoj hry příliš nezměnil. Dynamu se nedařil přechod do útoku a především scházela finální přihrávka. To hosté kombinovali přesněji a především účelněji. V 53. minutě se Slavii otevřel prostor k protiútoku. Dva hráči Slavie postupovali na jediného hráče Dynama. Po dobře vyřešené situaci Dočkal postupoval sám na Zdeňka Křížka. V rozhodujícím okamžiku ale slavistický hráč klopýtl a namísto střely do prázdné brány musel centrovat zpět do vápna. Do přesného centru se z první opřel Held a krásnou střelou zvýšil na dvoubrankový rozdíl – 0:2. Očekávaný tlak Dynama se ani tentokrát nekonal. Slavia pozorně bránila a především skvělým pressingem napadala obránce Dynama již při rozehrávce. V 77. minutě se v šanci objevil Václav Mrkvička, levačkou ale nedokázal vystřelit. Na druhé straně se z úhlu řítil na Křížka Bayer, balón si ale při kličce gólmanovi odkopl moc daleko. Závěrečné minuty se dohrávaly spíše z povinnosti.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jan Poštulka: "Soupeř byl dneska výborný, dynamičtější a běhavější. Vítězství Slavie ale bylo naprosto zasloužené. Prakticky jsme dneska nevystřelili na bránu."

Luboš Kozel: "S výsledkem jsem velice spokojen. Hráli jsme pátý zápas za posledních čtrnáct dnů, trochu jsem se bál únavy. Mužstvo nebylo v ideálním složení, pět hráčů základní sestavy jsem neměl k dispozici. Vypomáhat nám muselo i několik dorostenců. Vůbec jsem nečekal, že tady vyhrajeme. Naše vítězství bylo zasloužené."