Drama až do posledních minut bylo k vidění o sobotním dopoledni na Složišti. Jihočeské derby splnilo všechny náležitosti, které s sebou takový přívlastek přináší. Góly, šance, nasazení a boj o každý míč. Ačkoliv Strakonice skórovaly v zápase víckrát než Dynamo, tři body nakonec zůstávají v Českých Budějovicích. Úvodní minuty ukázaly, že to budou domácí, kdo půjde rozhodněji za vítězstvím. Po brance Michala Mašáta hosté vyrovnali hru a převzali iniciativu. Poté, co vyšel ve druhém poločase Dynamu jeden z brejků se zdálo, že o výsledku je rozhodnuto. Hosté se ale v závěru nadechli k velkému náporu a podařilo se jim snížit. V samotném závěru se dokonce zatřáslo břevno Křížkovi brány, vítězství ale dokázala rezerva Dynama i přes drtivý nápor Strakonic uhájit.
Do zápasu vstoupil lépe B-tým Dynama. Od úvodních minut drželi svěřenci Jana Poštulky častěji míč na svých kopačkách. První vážnější šanci si vypracoval domácí kapitán Tomáš Maruška. Jeho odvážný průnik zastavil s pomocí Pavla Krejčího až hostující gólman Samoel. Na oplátku předvedli také hosté pěknou akci. Po rychlé kombinaci okolo vápna pálil vysoko nad Jan Předota. Ve 22. minutě zahrával přímák hostující Hodánek, míč minul Křížkovu bránu. Z protiútoku mohl strhnout vedení na stranu Budějovic Tomáš Maruška. Akci předcházelo skvělé uvolnění Michala Mašáta ve vápně a následná přihrávka právě na kapitána juniorky. Domácí ostrostřelec trefil pouze nohy padajícího Samuela. O minutu později se diváci už začínali radovat. Lukáš Adam svou střelou z hranice vápna trefil ale pouze boční síť. Převahu domácích gólově zúročil ve 27. minutě Michal Mašát. Martin Leština poslal krásný centr do vápna, kde právě ofenzivní záložník Dynama vyskočil nejvýše a umístěnou hlavičkou nedal Samuelovi šanci – 1:0. Strakonice se pokusily okamžitě odpovědět. Do otevřené obrany Dynama se řítil hostující Poláček, v rozhodující chvíli jej však zradil terén a útočník při pokusu o kličku upadl. V 41. minutě kopal Hodánek přímák zhruba ze vzdálenosti 18 metrů, jeho pokus zablokovala zeď hráčů v černobílém. Závěr poločasu potom patřil jednoznačně Strakonicím, které naší juniorku doslova zamkly na naší polovině.

I po přestávce pokračovali hosté v tlaku. Dynamu se ale tak otevíral prostor k rychlým brejkům. Ve 47. minutě posunul Maruška do slibné pozice balón nabíhajícímu Michalu Mašátu. Autor první branky ale vysoko přestřelil. Domácím v následujících okamžicích držel ve hře svými excelentními zákroky gólman Zdeněk Křížek. Bravurním zákrokem vyrazil z brankové čáry hlavičku jednoho z hostujících hráčů v 54. minutě. Pří následné dorážce hosté netrefili prázdnou bránu. V 59. minutě předvedl Jiří Hrbáč jeden ze svých tradičních úniků. Levý záložník poslal ve vápně míč na penaltu, kam nabíhal Lukáš Adam. Ve snaze odkopnout balón do bezpečí se jej do vlastní sítě srazil hostující kapitán Hodánek2:0. Dynamu se i nadále dařily brejky. V 62. minutě nedosáhl na Maruškův centr Michal Mašát pouze o pár centimetrů. Druhý inkasovaný gól srazil Strakonice do kolen. B-tým Českých Budějovic toho ale nedokázal využít. Jak se následně ukázalo, notně si tím zkomplikoval cestu ke třem bodům. Tlak, jenž na juniorku vyvinul tým ze Strakonic byl chvílemi drtivý. V 82. minutě to zkoušel střelou z první Jan Předota. Prozatím mu scházela přesnost. O minutu později vyskočil na roh nejvýše Martin Smíšek. Zdeněk Křížek vytáhl ze svého arzenálu jeden z vynikajících zákroků a vytáhl míč mimo. Po následném rohu už to hostům vyšlo. Míč se dostal až k Janu Předotovi, který střelou z vápna snížil – 2:1. Jihočeské derby s přibývajícím časem gradovalo. Krátce po rozehrání se slibná šance nabízela dvojici Marcel Kordík, Josef Příhoda. Prvně jmenovaný ale vysouval svého spoluhráče do ofsajdového postavení. 87. minuta přinesla závar ve vápně Dynama, po němž skončil míč na břevně Křížkovi brány. Hosté vrhli v těchto chvílích všechny síly do útoku a snažili se získat alespoň bod. Vyrovnání měl na kopačce opět Jan Předota, jeho zdařilou střelu zastavil hrdina derby, domácí gólman Zdeněk Křížek. Závěrečná série centrů Strakonic do pokutového území Dynama už gólem neskončila.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jan Poštulka: "Vzhledem k tomu, že mám stále problém s hlasem jsem se cítil na lavičce tak trochu poloviční. Dneska jsme ale byli šťastnějším mužstvem. Soupeř si dokázal vypracovat plno šancí. Absolutorium si zaslouží Zdeněk Křížek. Mnohokrát nás dneska podržel a opravdu pro nás byl oporou. Chvílemi chytal doslova famózně."