Tři veledůležité domácí zápasy v řadě mají nyní na programu fotbalisté Dynama České Budějovice. Po utkáních v Hradci a na Žižkově již tuto neděli přivítají na Střeleckém ostrově Kunovice a nikdy z hráčů ani vedení si nepřipouští nic jiného než tři body. "Hráči si na Žižkově uvědomili, že jim samy body padat do klína nebudou, musíme se o ně pořádně porvat," burcuje před nedělním zápasem František Cipro. Jihočeši mají svému soupeři co vracet, v podzimním zápase v Kunovicích díky třem brankám Petra Faldyny prohráli vysoko 1:4.
Právě pro Petra Faldynu to bude vskutku pikantní utkání. Ještě v podzimní části sezony střílel za moravský celek jeden gól za druhým a nyní by to měl být právě on, kdo kunovické na Střeleckém ostrově o body připraví. "Pro mě to bude skutečně trošku jiné utkání.  S kluky jsme si volali, nějaké hecování mezi námi rozhodně bylo," řekl pro Českobudějovické listy vysoký kanonýr.

Duel s Kunovicemi bude pro Jihočechy prvním ze série zápasů, které v nejbližších týdnech na Střeleckém ostrově odehrají. Příští neděli se na jihu Čech představí rezerva Sparty a hned následující středu přijede i béčko Brna. "Žádný ze zápasů nebude ale vůbec lehký," upozorňuje trenér Cipro na fakt, že právě rezervní týmy přijedou pravděpodobně i s některými hráči A-mužstev. Pikantní duel bude především ten s rezervou Sparty, která se v současné době pohybuje na sestupových příčkách a vedení letenských udělá jistě vše pro to, aby béčko druhou ligu uhájilo.

Budějovice se ve stoleté historii utkaly v soutěžním utkání s Kunovicemi pouze jednou. Na podzim loňského roku Jihočeši v Kunovicích utrpěli tvrdou porážku 1:4 a trenér Cipro tak o motivaci svých svěřenců před nedělním zápasem strach nemá: "Máme jim rozhodně co vracet. Je ale pravdě, že jsme s nimi hráli v době, kdy jsme tvořili mužstvo, a kdy se nám vůbec nedařilo." Přesto ale Cipro upozorňuje, že se na hřišti představí určitě pozměněná sestava, než ta, která nastoupila ve středu na Žižkově: "Sestava stejná jako na Žižkově určitě nebude. Někteří nehráli podle mých přestav a zároveň také budou k dispozici Homoláč a Dvořák." Již nyní je jisté, že k nedělnímu utkání nenastoupí dvojice hráčů: "Němec si obnovil zranění kolena a má týden klid, Mácha pojede s béčkem." Lodivod Dynama také spoléhá na fanoušky, kteří by mohli jeho tým v neděli povzbudit: "Má být konečně teplo, snad lidé přijdou." Přítomnost Karla Poborského a boj o první ligu by měly být tou nejlepší pozvánkou...

Trenér Kunovic Oldřich Machala si před zápasem v Budějovicích uvědomuje, jak těžký soupeř jeho svěřence v neděli čeká: "Pro nás bude nejdůležitější uhlídat Karla Poborského, to pro nás bude klíč k úspěchu. Zahrává všechny standardní situace, jde přes něj i většina akcí. Je to i velký tahák pro lidi, kterých určitě přijde spousta." Přesto ale Machala ví, že jeho mužstvo se může ve druhé lize i přes špatnou výsledkovou formu měřit s kýmkoliv. "Každý zápas ve druhé lize je těžký a vítěz není nikdy jistý. Například Žižkov toho u nás moc nepředvedl a bod si odvezl až za gól z penalty v nastaveném čase," vzpomínal Machala na první jarní zápas svých svěřenců.

Zvláštní kapitolou nedělního zápasu bude i přítomnost již zmiňovaného Petra Faldyny, který na podzim ještě oblékal dres Kunovic a nyní patří do základní sestavy Dynama. "Dobře ho známe, což by pro nás mohla být výhoda. Na druhou stranu je to hráč, který si umí v šestnáctce najít to správné místo a umí dát gól. Je složité takového hráče uhlídat," řekl se zdviženým prstem trenér Machala.