Další soupeř z čela tabulky čeká o víkendu rezervu Dynama. K zápasu 22.kola ČFL zajíždí B-tým Českých Budějovic až do dalekého Varnsdorfu. Mužstvo ze samého severu Čech si bude chtít připsat plný bodový zisk a předskočit tak naši juniorku v tabulce. Varnsdorfu momentálně patří pátá příčka se ziskem 32 bodů. Dynamo je i po derby s Prachaticemi nadále třetí, na svého nedělního soupeře má dvoubodový náskok. Slovan Varnsdorf má ale oproti Dynamu odehráno o jedno utkání méně. Nedělní duel tak určí, který z týmů se udrží i nadále na špici tabulky.

A-tým hostí v neděli doma Kunovice, výrazná pomoc pendlů se tedy tentokrát konat nebude. Střežit bránu Dynama B bude Pavol Pronaj, který se pokusí prodloužit svou sérii 180 minut bez inkasované branky. Až šest neděl bude Janu Poštulkovi scházet zraněný Pavel Picka. Obrana tak nejspíše nastoupí ve složení Vlasta Švehla, Petr Martínek, Jiří Peroutka, Libor Matoušek. Po odpykání trestu by se do sestavy měl vrátit Marcel Kordík, který tak opět obsadí pozici defenzivního záložníka. Jednozápasový distanc má za sebou také Jiří Hrbáč. Ostatní volná místa v záloze obsadí Radim Pouzar, Michal Mašát a Lukáš Adam. Příliš mnoho žlutých karet vystavilo stopku Tomáši Maruškovi. Místo na hrotu tak pravděpodobně připadne Jakubu Janouškovi. Na střídání budou připraveni Josef Příhoda, Michal Skopalík a do brány Jakub Kafka.

Poslední vzájemný zápas Dynama se Slovanem přinesl poměrně zajímavou podívanou. Hosté se na jihu Čech ujali vedení brankou z pokutového kopu. O vyrovnání se postaral svým gólem Tomáš Maruška, když mu míč předložil téměř až téměř před prázdnou bránu Jiří Hrbáč. Vítězství potom strhl na naši stranu Sláva Rožboud svou brankou přímo z rohového kopu.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - SK Slovan Varnsdorf 2:1


Branky: 54. Maruška, 78. Rožboud - 13. Vladyka z pen.
ŽK: Maruška - Vladyka, Runt, Hyka
Rozhodčí: Benák - Mareš, Pospíšil

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Kafka - Peroutka, Dvořák, Švehla, Picka - Příhoda (59. Pouzar), Mácha, Mašát (75. Rožboud), Hrbáč - Maruška (88. Janoušek), Matoušek A.
Trenér: Jan Poštulka

SK Slovan Varnsdorf: Macháček - Hyka, Vladyka, Zachariáš, Křemen - Sigmund (57. Mach), Runt, Čapek, Šafář (73. Poledník)- Strouhal (83. Michálek), Jordák
Trenér: Josef Hloušek

V případě zápasu Dynama s Varnsdorfem se dá hovořit o tradičních rivalech třetí ligy. Oba týmy se potkaly celkem sedmkrát. Bilance je naprosto vyrovnaná. Třikrát jsme dokázali Slovan porazit, třikrát jsme prohráli, jednou skončilo utkání bezbrankovou remízou. Výjimkou ve vzájemných zápasech nebývají ani výsledky typu 5:1. Divák lačnící po gólech by si tedy mohl v neděli přijít na své.

Kádr Slovanu je bezesporu kvalitní, téměř polovina hráčů je totiž ve Varnsdorfu na hostování z prvoligových týmů. V bráně Slovanu se nejčastěji objevuje Lukáš Macháček, jenž na severu Čech hostuje z plzeňské Viktorie. Obranná čtveřice nastupuje ve složení Pavel Čapek, Martin Zachariáš (na hostování z SK Slavia Praha), Jan Vladyka (hostování z FK Mladá Boleslav), Martin Sigmund (hostování z FK Teplice). V záloze má trenérovu důvěru Roman Mach, Martin Vondráček (hostování z SK Slavia Praha) a Petr Šafář (hostování z FC Slovan Liberec). Útočníci se téměř pravidelně střídají. Mezi největší hvězdy týmu se okamžitě po svém zimním příchodu zařadil brazilský útočník Marzinho. Hráč pocházející z brazilského Sao Paula se zatím na trávníku objevuje spíše jako střídající hráč, proti Chomutovu si už stihl připsat svou premiérovou trefu.

Minulý víkend se vraceli hráči Varnsdorfu z pražského Střížkova s nejtěsnější porážkou. Na Bartolšicovu branku ze 72. minuty už nedokázal nikdo ze Severočechů najít odpověď. Na hřiště se stačila podívat i exotická zimní posila Varnsdorfu – Marcio Demenis Balsinelli, řečený Marzinho. Sestava, kterou poslal trenér Josef Hloušek v Praze na hřiště by se neměla příliš lišit od té, která se o bodu utká s juniorkou Dynama.

Poslední zápas Slovanu Varnsdorf:
FC Praha 9 Střížkov - SK Slovan Varnsdorf 1:0


Branky: 72. Bartolšic
ŽK: Zachariáš, Fikejz, Vladyka
Diváků: 250

Sestava Slovanu Varnsdorf: : Macháček - Čapek, Vladyka, Zachariáš, Sigmund - Mach, Murárik, Vondráček, Šafář (75. Sitarčík) - Fikejz (81. Hyka), Jordák (81. Marzinho)
Trenér: Josef Hloušek

Fotbal na Severu Čech začínal ve stejném období jako II. Světová válka. Není se tedy co divit, že původní název klubu zněl: SK Hraničář Varnsdorf. Pod tímto názvem ale tým ze Šluknovského výběžku mnoho zápasů neodehrál. V roce 1953 se mění název na DSO JISKRA ELITE. V témže roce dochází ke sloučení dvou městských oddílů, JISKRY ELITE a JISKRY VELVETA. V roce 1956, již jako TJ JISKRA Varnsdorf, vítězí v přeboru tehdejšího Libereckého kraje a postupuje do divize. Dorostenecké družstvo dosáhlo ten samý rok obrovského úspěchu a postupuje dokonce do celostátního přeboru. Ve městě působí ještě další klub – TJ SPARTAK a tak dochází k dalšímu sloučení. Vzniká TJ SLOVAN.To vše samozřejmě pod patronací MNV, jak bylo v té době zvykem. Po tříletém působení v divizi mužstvo sestupuje a návrat se daří až v sezóně 1968-69. V době “osvobození“ však nebyl o fotbal velký zájem. Po dalších třech sezónách (1972) vybojuje mužstvo historický postupu do III. ligy. Po pětiletém působení ve III. lize mužstvo sestupuje. Divizi hraje Varnsdorf až do sezóny 1994-95. Následuje opět sestup. Z oblastního přeboru se tým po ročním působení vrací okamžitě zpět. V té době také klub vystupuje ze svazku TJ a zakládá SK SLOVAN VARNSDORF. V sezóně 1996-97 působí už tým opět v divizi. Na dosah je dokonce postup, o ligu výš jdou ale nakonec Kralupy. V sezóně 1997-98 se daří postup do ČFL a v následné sezóně končí klub na 13. místě. Historickým úspěchem je potom sezóna 2001-02, kdy tým končí na 3. místě.

Slovan Varnsdorf nás přivítá na svém hřišti, pokrytém umělou trávou, v sobotu 9.4.2006 od 16:30. Jako hlavní sudí bude zápas řídit pan Šedivka, asistenty na čarách budou pánové Benák a Theimer. Delegátem zápasu byl jmenován pan Školout.