Jihočeši zaznamenali v loňské sezoně pouze dvě výhry na hřišti soupeřů. Nejprve porazili hned v prvním kole Bohemians 3:2 a o tři měsíce později přivezli body ze Zlína, který bude v pondělí od 19:00 hodin naším soupeřem ve druhém kole první ligy.
Minulý zápas na hřišti Zlína skončil 1:2, když se za hosty trefili Martin Vozábal a Jaroslav Chlebek. Za domácí zaznamenal branku Petr Klhůfek. Odveta, která se hrála na jaře v Českých Budějovicích, skončila lépe pro Zlín. Zápas skončil také 1:2, za domácí se trefil Aleš Matoušek (byla to jeho první ligová trefa v kariéře) a Moravany dovedli k vítězství Peter Babnič a Edvard Lasota. Tyto dva zápasy byly jediné, které tato dvě mužstva proti sobě v první lize kdy odehrála. Dá se tedy hovořit o tom, že vzájemná bilance je vyrovnaná.

Když se podíváme na soupisku Zlína, tak je patrné, že stejně jako v SK ČB došlo také ve Zlíně k mnoha změnám. Mužstvo před sezonou opustili brankáři Rzeszoto a Talčík, záložník Hlavňovský a největší oslabení přišlo v útoku, když se v následující sezoně nebudou v dresu Zlína na hřišti pohybovat Radek Drulák ml., Josef Lukaštík, Lubomír Blaha a Peter Babnič. Novými tvářemi, které budou hájit barvy zlínského klubu, jsou brankáři Baránek a Kořínek, obránce Kaláb, záložníci Zapletal a Ulman a útočníci Mokrejš a asi největší posila mužstva ex-příbramský Fabio Gomes.
Mezi nejzkušenější hráče klubu patří Josef Mucha a Edvard Lasota. Oba mají v lize odehráno více jak 200 utkání.

V minulém kole fotbalisté Zlína prohráli na hřišti Olomouce 2:0, když po bezbrankovém prvním poločase se trefili Vlček a P. Siegl. Za stavu 1:0 neproměnil zlínský Švach pokutový kop a i přes dobrý výkon si tak hosté nevezli z Olomouce žádné body.

Sestava Zlína v zápase v Olomouci: Baránek – Kroča, Koubský, Švach, Hubáček – Vidlička, Lasota, Dobeš, Červenka – Chalupa, Gomes

Pondělní zápas mezi Zlínem a SK České Budějovice začíná v 19:00 a hraje se mimořádně v Drnovicích (zlínský stadion Letná není stále po rekonstrukci k dispozici), jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Matějek a na stranách mu budou asistovat Pustka a Hruška.