J a n k o v - Fotbalisté Dynama České Budějovice sehráli ve středu poslední přípravné utkání na nadcházející sezonu. Nováček divize z Jankova slavnostně otevíral novou budovu s kabinami a tým trenéra Františka Cipra přijal pozvání na lehký, téměř tréninkový zápas. Mistrovská premiéra čeká Jihočechy příští neděli v pohárovém utkání v Třeboni.
Vstup do zápasu měli jasně lepší druholigoví hosté, kteří již ve druhé minutě otevřeli skóre. Nová brněnská akvizice Michal Belej po pěkné kličce ve středu pole vyslala na steč Jana Grubera, jenž nejprve kličkou oklamal padajícího obránce domácích, aby následně předvedl exkluzivní blafák i proti gólmanu Hrubému a zakončil do zcela odkryté sítě – 0:1. Jankovští hráči působili ze začátku hodně bojácným dojmem a svěřenci kouče Cipra je za to potrestali druhým gólem. Plocek posunul k postranní čáře na Pončáka a ten našel milimetrovým centrem opět Jana Grubera, jenž se zavěsil do vzduchu jako Michael Jordan ve svých nejlepších letech a trknuvší balon se rázem třepetal v Hrubého síti podruhé – 0:2. Následovala akce Vozábala, který našel Smíška, jehož hlavička skončila na horní tyči domácí svatyně. Po Belejově pohádkové nabídce ve 29. minutě opět neproměnil Smíšek. Ani ne minutu na to se Lukáš Adam ocitl zcela sám před bývalým gólmanem českobudějovické juniorky. V pokutovém území se musel snad bát a asi proto zbrkle přestřelil ve stoprocentní šanci. Vše musel napravit vystřídavší Ivan Dvořák, jehož branka určila poločasové skóre, které nezměnila ani jediná, zato tutová šance domácích, když Belic efektně vykopl Maxovu dorážku.

Jestliže v první půli se hrál fotbal, který se dal označit přívlastek vlažný, tak v poločase druhém to byl přímo ochablý festival zahozených šancí. Z vysoké konkurence hostujících “paličů“ vyčnívalo duo Myšák – Táborský. Druhý jmenovaný šel v rozmezí snad dvaceti minut třikrát sám na gólmana Hrubého, ale ani jednou nepřetavil svou příležitost v gól. V 53. minutě minul hlavou Plocek. Dvě minuty nato se mýlil i jinak přesný Belej. Nutno podotknouti, že ve druhé pětačtyřicetiminutovce se více osmělili i domácí. Žádná z jejich drobných šancí však brankou nezaváněla. Těsně před koncem utkání předvedl svou technickou zdatnost mladý obránce Kladrubský. Nejprve vyslal přibližně z dvaceti metrů halfvolejem bombu, která skončila na břevně janovské branky, a nedlouho na to našel v ideální pozici Myšáka, který však neuvěřitelně opět zahodil. Při mnoha zmařených šancích Dynama nemohl uvěřit svým očím také František Cipro, který chybující zakončovatele zrovna nezahrnul přílišnou chválou.