V sobotu od 17:00 přivítají fotbalisté Dynama České Budějovice budoucího druholigového soupeře FK AS Pardubice. Východočechům příprava zatím moc nevychází - dokázali porazit pouze účastníka krajského přeboru Manětín 6:1 a remízovat s Chebem a Plzní. Ostatní duely svěřenci Martina Pulpita prohráli - se Slávií 0:2, Rožuberokem 0:2, Jihlavou 0:1 a Drnovicemi 1:2.
Podle nejnovějších informací z klubu se utkání vzhledem ke zlepšenému počasí odehraje opravdu na hlavním stadionu na Střeleckém ostrově!
V kádru Pardubic došlo během letní přestávky k několika přesunům. O svou šanci v druholigovém týmu se prali Ali Osamini (Ghana), mostečtí Salák, Jedinák, Buriánek, sparťan Vašata, chrudimský Mach a také Dorotík z Tescomy Zlín. Velké množství hráčů také tým opustilo, asi největší ztrátou bude odchod brankáře Davida Šimona na Maltu. V týmu nebude působit ani Roman Gibala (hostování v Kroměříži). Fanoušci neuvidí v dresu Pardubic ani Pavla Grznára (na podzim ještě působil v Dynamu), kterému skončilo hostování.

Co se týká soupisky pro podzimní část druhé ligy, není jasno ani na straně Dynama. Stále není dořešeno hostování brankáře Tomáše Belice a vrásky na čele dělá Františku Ciprovi také nedotažený příchod záložníka Radka Krejčíka. Kouč Jihočechů také pro Českobudějovické listy přiznal, že se snažil do týmu přivést levonohého beka Aleše Hellebranta ze slovenské Petržalky. Hellebrant bude ale asi dostávat v dresu slovenského mistra příležitosti (možná i v Lize mistrů) a jeho případný příchod se začíná jevit nereálně. Nakonec se tedy může stát, že se v Dynamu před začátkem sezony objeví znovu slovinský obránce Žiga Kljajić.

Sestava Dynama by se v sobotním zápase měla podobat té středeční proti Mostu. K dispozici navíc budou Pivoňka s Matouškem, kteří měli v minulých dnech zdravotní problémy. Cipro mimo jiné naznačil, že se na lavičce objeví maximálně pět hráčů a ostatní odcestují spolu s B-týmem do Třeboně, kde se střetnou s místním celkem...