První zápas na Střeleckém ostrově mají na programu fotbalisté Dynama České Budějovice v sezoně 2005/2006. Ve středu od 17:00 se na hlavním stadionu střetnou s nováčkem první ligy FK Siad Most. V týmu, který suverénně vyhrál loňský ročník druhé ligy, působí hned několik velmi známých a zkušených hráčů - na postupu do nejvyšší soutěže se značnou měrou podíleli veteráni Horst Siegl a Jiří Novotný. Proti nováčkovi nejvyšší soutěže by měl v bráně Dynama poprvé nastoupit gólman Belic, na hřiště se také pravděpodobně dostane Radek Krejčík, který byl v Dynamu na testech na začátku letního soustředění...
Trenér František Cipro může v zápase s Mostem počítat téměř se všemi hráči svého týmu. K dispozici pravděpodobně nebude pouze Roman Pivoňka, který je lehce nachlazen. Fanoušci černobílého klubu neuvidí ani slovinského obránce či záložníka Žigu Kljajiče, který se nyní vrátil do rodné země a o jehož případném příchodu na jih Čech se rozhodne do konce týdne. Ostatní posily by se na Střeleckém ostrově představit měly, k dispozici bude Táborský, Belej, Belic, Krejčík i z Prachatic se vrátivší Zdeněk Křížek.

Náš soupeř také začíná pomalu ladit formu na nadcházející ligový ročník. Svěřenci Přemysla Bičovského v posledním přípravném zápase v Blšanech zvítězili 3:2, když se o jejich branky postarali Valenčič, Kulvajt a Macek. Most v přípravných duelech před začátkem ligy ještě nezaváhal, hned na úvod porazil Vojkovice vysoko 9:0, následně uspěl v Příbrami (3:2), na Kladně (2:1), doma s Varnsdorfem (3:2) a naposledy právě s Blšany (3:2). Největšími hvězdami týmu jsou bez pochyby Siegl s Novotným, dalším fotbalistou, který by měl zvýšit úroveň hry je exjablonecký Radek Čížek.