První přípravný zápas během letní pauzy se fotbalistům Dynama vůbec nepovedl. V utkání s rakouským mistrem celý zápas tahali za kratší konec a díky hrubým chybám v obraně nakonec prohráli vysoko 0:4. Klid na kopačky Rapidu přinesly dvě akce z levé strany v úvodu zápasu, po nichž se tým z Vídně uklidnil. Jihočeši se celý první poločas nemohli dostat do tempa a ani mírně zvýšená aktivita na začátku druhé půle zvrat nepřinesla. Rapid v takřka domácím prostředí zvýšil v 59. minutě brankou z pokutového kopu již na 3:0 a poslední gól přidal v 74. minutě David Horejš, který počtvrté překonal nového brankáře Dynama Karla Podhajského. V dresu Jihočechů se poprvé představili také Krejčík s Táborským.

Fotogalerie ze zápasu s Rapidem Vídeň zde

Jihočeši vstoupili do utkání aktivně a snad první tři minuty drželi míč stále na svých kopačkách. Po prvním zaváhání obrany ale poprvé zahrozil Rapid - Lawaree zatáhl míč po levé straně, přízemní přihrávkou našel zcela volného Hofmanna, který ale v nejdůležitějším okamžiku zaváhal a poslal z pěti metrů míč nad Podhajského branku. O dalších pět minut později zaplněný stadion v Gmündu zajásal radostí. Po podobné akci po levé straně našel Lawaree zpětnou přihrávkou Kincla, který bez větších problémů usměrnil míč do prázdné branky. První slabší chvilku si brankář Podhajský vybral ve 13. minutě, kdy po nepovedeném odkopu trefil hlavu útočníka Kincla, od něhož se míč odrazil snad tři metry od brankové konstrukce. Za další dvě minuty se "domácí" dočkali další radosti. Po zaváhání Pončáka postupoval po levé straně opět Lawaree a tentokrát nehledal žádného ze spoluhráčů a z velkého úhlu překonal na penaltě stojícího Podhajského - 2:0. V následujících minutách se hra uklidnila a fotbalisté Rapidu hru v pohodě kontrolovali. Po půlhodině hry někteří hráči Dynama výrazně přitvrdili a trojice Táborský, Dvořák a Gruber si během tří minut vysloužila žluté karty za velmi nevybíravé zákroky. V poslední pětiminutovce Jihočeši přidali na aktivitě a několikrát se dostali na dostřel branky Rapidu. Ve 42. minutě zkoušel vyslat kolmou přihrávku na Táborského Gruber - nový útočník Dynama ale myšlenku nepochopil a za míčem vůbec neběžel. O minutu později byl dva metry před vápnem faulován Vozábal, sám se postavil k zahrávání přímého kopu, který ale poslal metr nad branku.

Největší šance Dynama přišla na začátku druhého poločasu. Ve 47. minutě přetáhl Plocek míč na Gruberam který zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Příhodu, ten ale míč netrefil podle představ a poskakující balon usměrňoval Táborský - brankář Payer ale zasahovat nemusel, protože míč letěl dva metry mimo... V 52. minutě se k zakončení dostal opět Kincl, tentokrát ale branku netrefil. V 59. minutě se dočkali opět domácí, po trochu sporném zákroku odpískal rozhodčí pokutový kop, který bez větších problémů proměnil Steffen Hofmann - 3:0. Poslední půlhodina se nesla spíše ve znamení střídání, než nějaké pohledné hry. V 62. minutě to zkoušel z dálky Příhoda, branku Payera ale neohrozil. V 66. minutě pěkně zacentroval Plocek, hlavičkový pokus Táborského ale letěl vysoko nad. V 69. minutě se poprvé senzačně prezentoval Podhajský, který reflexivně zneškodnil gólovou střelu Akagündüze. O dalších pět minut později ale domácí zaúřadovali počtvrté. Jejich střelcem se ale stal David Horejš, který si po centru z pravé strany poslal míč do vlastní branky. Deset minut před koncem si ještě žlutou kartu vysloužil mladík Příhoda, nic dalšího se ale nestalo a utkání tak skončilo rozdílem třídy 4:0...

Fotogalerie